Fűszeres Eszter videója nyomán
maceszlapok áztatva, pár perc után kinyomkodva
4 tojás fehérjéje habbá, sárgája 4 ek libazsírral felver, bátran sózni, bors, 1 ek gyömbér,
maceszdara fele fehérjébe, fele sárgájába, kinyomkodott macesz is, óvatosan összekever, ha van, petrezselyem is menjen bele
10 perc állás után vizes vagy zsíros kézzel diónyi gombócok, lefagyaszt
(régebbi cetli alapján 12 dkg maceszliszt volt összesen a 4 tojáshoz, és szerecsendió is)
10 dkg összetört maceszhez 3 tojás 3 ek libazsír volt, picivel kevesebb zsír elég lett volna (és persze csak simán összekeverve, semmi tojás-szétválasztás / felverés), második adag 12.5 dkg maceszdara, 4 tojás, 3 ek libazsír
https://izraelinfo.com/2024/04/22/a-maceszgombocleves-titka/